Kapschuur

In Maart 2015 zijn wij begonnen aan de sloop van onze oude kapschuur en het bouwen van een nieuwe kapschuur.

De oude kapschuur voldeed niet meer aan onze eisen en daarop hebben wij besloten deze te vervangen voor een nieuwe die wel aan onze eisen voldoet. De nieuwe kapschuur gaat ruimte bieden voor een extra diepvries, een grotere opslagcapaciteit en een workshop. Meer informatie over de workshopruimte komt later beschikbaar.

Eind maart was de sloop van de oude kapschuur klaar en konden we beginnen met nieuwe hemelwaterputten en met de bekisting en het afstorten van het beton. De grootte van de schuur wordt nu langzaam zichtbaar.

Na een periode van uitharden zijn we in April begonnen met het voorbereiden van de staalconstructie zodat een week later de staalconstructie kon worden opgebouwd.

Eind april stond de gehele staalconstructie en had ons bouwteam al een heel deel van het dak dicht. Dit kwam goed uit omdat er een week later werdt begonnen met het plaatsen van de nieuwe koelcel en diepvriescel.

Begin mei waren de wanden rondom geplaatst en het dak op de nok na helemaal dicht. Langzaamaan wordt begonnen met de afwerking.

In Juni en Juli hebben we flinke vorderingen gemaakt met de afwerking van de kapschuur. De koeling en vriescel zijn bijna op temperatuur, de verlichting hangt en de vloeren worden afgestort. Nog een paar weekjes en de kapschuur kan in gebruik worden genomen.